Sposób przygotowania

Z wody i mąki robimy gęste ciasto. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz czosnkiem i dokładnie mieszamy. Jeżeli ciasto jest za rzadkie, zageszczamy je dodając maki kukurydzianej.
Krewetki (najlepiej kupić juz obrane) opruszamy mąką, wrzucamy do ciasta i dokładnie obtaczamy. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy partiami krewetki. Ciasto powinno od razu zacząć się smażyć. Po kilku minutach wyciągamy krewetki za pomocą łyżki cedzakowej i odkładamy na papierowy ręcznik kuchenny, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jemy na ciepło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    nie przepadam za krewetkami, ale na te bym się kusiła
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    nie przepadam za krewetkami, ale na te bym się kusiła
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale nabrałam ochotę na krewetki ....
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    a co z tymi kostkami lodu?
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wrzucamy do wody, żeby była zimna - wtedy ciasto jest bardziej chrupkie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    fajnie wyglądają :) do obiadu albo na przekąskę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !