Sposób przygotowania

Mięso umyć i podzielić na 12 kostek. Obrany czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oleju, sok z cytryny, curry i wymieszać, włożyć mięso i na godzinę odstawić do lodówki. Marchew obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do wrzącej i osolonej wody an 3 minuty. Papryki wyczyścić z gniazd i pokroić w kostkę, cebulę na ósemki. Wyjąć mięso z marynaty i osączyć. Każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na każdą szpadkę nadziać po 3 kawałki mięsa poprzekładane warzywami, posypać solą i pieprzem. Szaszłyki smażyć przez 10 minut, często obracając.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !