Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 40 dag
czosnek 1 ząbek
olej 7 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1łyżeczka
marchew 1 szt
papryka 2 szt
cebula 2 szt
plasterki boczku 6 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z kurczaka

Mięso umyć i podzielić na 12 kostek. Obrany czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oleju, sok z cytryny, curry i wymieszać, włożyć mięso i na godzinę odstawić do lodówki. Marchew obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do wrzącej i osolonej wody an 3 minuty. Papryki wyczyścić z gniazd i pokroić w kostkę, cebulę na ósemki. Wyjąć mięso z marynaty i osączyć. Każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na każdą szpadkę nadziać po 3 kawałki mięsa poprzekładane warzywami, posypać solą i pieprzem. Szaszłyki smażyć przez 10 minut, często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.11.2010 21:43
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak