Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie około 8-10 minut.
Przestudzić i pokroić w plastry.
Fasolkę szparagową pokroić na kawałki i również obgotować w osolonej wodzie i przestudzić.
Mięso umyć i zmielić w maszynce o grubym sicie, podsmażyć na odrobinie oleju.
Blachę do pieczenia wysmarować olejem.
Dno blachy wyłożyć 1/2 ziemniaków.
Na ziemniaki wyłożyć fasolkę szparagową, pokrojoną w paski paprykę, pokrojoną w półksiężyce cebulę i podsmażone mięso.
Wszystko posypać przyprawami i rozkruszyć kostkę czosnkową.
Na warstwie mięsa rozsypać odsączoną czerwoną fasolkę i całość posmarować sosem meksykańskim.
Ułożyć kolejną warstwę ziemniaków, posypać ziemniaki startym żółtym serem i znowu posypać przyprawami.
Piec 25 minut w temperaturze 220 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !