Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.
Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo pyszne takie śledziki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam śledzie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !