Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowo meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kwaszone 500 g
mieszanka meksykańska w słoiku 1 słoiik
cebula czerwona 1 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
jogurt 100 ml
jogurt bałkański 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowo meksykańska

Przygotować miskę.
Ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę i dodać do ogórków.
Mieszankę odsączyć z zalewy i tak jak pozostałe składniki dodać do miski.
Posolić i popieprzyć i dodać dresing, majonez i jogurt i wymieszać.
Ewentualnie dosolić lub dopieprzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.03.2012 07:35
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak