Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczna 5 dag
jajko 2 sztuki
drożdże świeże 0,5 dag
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
mleko 0,5 szklanki
pieczeń wieprzowa 15 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pączki mięsne

z mąki pszennej i ziemniaczanej drożdży i jaj cebuli i mleka zagnieść ciasto dodać sól i gałkę muszkatałową wyrobić na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia pieczeń zmielić następnie podzielić ciasto na części rozwałkować i robić okrągłe placuszki na każdy nakładać po łyżce pieczeni i posiekanego ogórka placuszek zlepić uformować kulki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak