Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe nadziewane roladkami serowo-pieczarkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
pieczarki 1 kg
cebula biała 1 główka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1/4 opakowanie
masło 1/4 kostka
ser gouda 6 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe nadziewane roladkami serowo-pieczarkowymi

Pieczarki obrać, pokroić w plastry, cebulę pokroić w kosteczkę i posolić a następnie wrzucić razem na roztopione, ale nie spalone masło i posolić do smaku. W czasie smażenia pieczarek umyć filety drobiowe, odkroić kostki oraz tłuszcz i przyprawić przyprawą Prymat do drobiu. Naciąć z boku kieszonkę na tyle głęboką, aby można włożyć roladkę serowo-pieczarkową. Gdy pieczarki już się usmażą, na plaster sera położyć kilka pieczarek, zawinąć go i taką roladkę włożyć do kieszonki. Należy uważać, aby pieczarki nie poluźniły się i nie wypadły z kieszonki. Dla bezpieczeństwa można brzeg kieszonki zapiąć wykałaczką. Można dać pieczarki na wierzch a następnie plaster sera. Włożyć do piekarnika na około 45 minut. Temperatura z termoobiegiem do 170 stopni, bez termoobiegu do 180 stopni.
Do smażenia pieczarek z cebulką należy koniecznie użyć masła, ponieważ nadaje ono wspaniały smak i aromat pieczarkom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.05.2011 22:43
Robiłam podobnie ale piersi rozbijałam jak schabowe i składałam wpół koncówki delikatnie obtłukując tłuczkiem.Tym razem spróbuje wg przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak