Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszczyk

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone buraki 60 dkg
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
seler do smaku
ocet winny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszczyk

Przygotowane warzywa pokroić i gotować w 2 l wody około 15 min.
Obrane buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkamii dodać do wywaru wraz z liściem laurowym.
Gdy warzywa będą miekkie wyjąć i przecedzić barszcz przez gęste sito i doprawić sokiem z cytryny,octem,pieprzem czarnym i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 17.03.2011 10:42
pychota
matii6 14.03.2011 20:24
pycha
alaaa 10.12.2010 13:21
barszczyk jest pyszny
iga2 02.12.2010 20:21
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak