Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
szynka 4 plasterki
ogórek kiszony 4 ćwiartki
marchewka 4 ćwiarteczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi z kurczaka myjemy, czyścimy. Rozbijamy tłuczkiem dość płasko po czym doprawiamy. Do środka wkładamy plaster szynki, ćwiartkę ogórka kiszonego i marchewki. Następnie całość zawijamy ciasno i zapinamy wykałaczkami aby nic nie wypadło ze środka. Roladki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku około 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika na każdej kładziemy plasterek żółtego sera i zapiekamy Można podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 11.07.2011 11:03
pycha
Emilia21 11.07.2011 11:03
pycha
iknkirke 19.05.2011 16:54
dobre
Natalia/tubisiek 10.10.2010 07:50
są super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak