Sposób przygotowania

Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną. Obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia. Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy trochę majonezu. Nie podaję dokładnej ilości dodanego majonezu ponieważ niektórzy wolą dużo, inni niewiele.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    też często taką robię!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    pyszna jest:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !