Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona
cebula
2 łyżki mąki
1/2kg wędzonych żeberek
1 marchewka
sól, pieprz
masło
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasole namoczyć w wodzie na całą noc. Następnie dodać liść laurowy ziele angielskie i pokrojone w talarki warzywa. Dodać żeberka i posolić. Całość zagotować. Pod koniec gotowania dołożyć przysmażona na maśle cebulkę. Podbić mąką rozpuszczona w zimnej wodzie. Podawać z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak