Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet z jajkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka
6 jajek
60dag mielonej cielęciny
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
4 duże pomidory
sól
pieprz
główka sałaty
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet z jajkiem

Mięso wyrabiamy z posiekaną cebulą, namoczoną i odciśniętą kajzerką, jajkami oraz pieprzem i solą. Formujemy 4 płaskie kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy z obu stron. Pozostałe jaja wybijamy na gorący olej i smażymy. Na każdym kotlecie układamy po sadzonym jajku i przewiązujemy dla uroku szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 16.02.2012 19:55
smaczne
marchewka 28.10.2011 23:35
świetny pomysł
iza15 11.02.2011 17:28
smaczne
Magdalena80 10.10.2010 22:51
moze to ładnie wygląda taka kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak