Sposób przygotowania

Liście kapusty należy zblanszować w gorącym bulionie i odsączyć. Następnie odsączamy fasolkę ugotowaną na półtwardo. Mięso w tym czasie wyrabiamy z jajkiem i pokrojonymi w kostkę cebulami i paprykami, musztardą oraz solą i pieprzem. Liście kapusty układamy \"na zakładkę\" aby utworzyły prostokąt. Rozkładamy farsz i wciskamy w niego fasolki. Zwijamy roladę i zawijamy ją w folię aluminiową. Następnie zalewamy w rondlu bulionem z blanszowania kapusty i dusimy ok. 20min.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    magical66

    pysznie sia zapowiada!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !