Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada w kapuście

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

8 liści kapusty włoskiej
20dag fasolki szparagowej
50dag mielonej wieprzowiny
jajko
3 cebule
zielonej, czerwonej papryce po1/2
2łyżki musztardy
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: rolada w kapuście

Liście kapusty należy zblanszować w gorącym bulionie i odsączyć. Następnie odsączamy fasolkę ugotowaną na półtwardo. Mięso w tym czasie wyrabiamy z jajkiem i pokrojonymi w kostkę cebulami i paprykami, musztardą oraz solą i pieprzem. Liście kapusty układamy \"na zakładkę\" aby utworzyły prostokąt. Rozkładamy farsz i wciskamy w niego fasolki. Zwijamy roladę i zawijamy ją w folię aluminiową. Następnie zalewamy w rondlu bulionem z blanszowania kapusty i dusimy ok. 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 09.08.2011 11:08
super!
magical66 09.10.2010 20:07
pysznie sia zapowiada!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak