Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w lawendowej marynacie :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 2 sztuki
sól lawendowa kuchenna 1/2 łyżeczki
miód lawendowy 1 łyżeczka
herbatka lawendowa 1 saszetka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyzeczki
woda 1/4 (wrząca)
łosoś dzwonka 2 sztuki
olej do smażenia - -

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w lawendowej marynacie :

Inspiracje kuchnią prowansalską .
Zalać herbatę lawendową wrzątkiem - parzyć 3 minuty, odcedzić i ostudzić . Dzwonka łososia ułożyć w zamykanym pojemniczku . Sok wyciśnięty z cytryn zmieszać z olejem , solą lawendową , miodem , herbatą i pieprzem .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 4 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ).
Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej . Smażyć łososia na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło.
Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 05.02.2011 23:06
swietne
eli_555 04.11.2010 22:14
pyszna rybka
aginaa 10.10.2010 11:28
super pomysl
Zoso 10.10.2010 10:43
Super przepis i piekne zdjęcia az chce sie to zjesc
Jolanta40 09.10.2010 08:31
istna fantazja smaku :)
anja3107 08.10.2010 15:43
coś pięknego i zarazem smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak