Sposób przygotowania

Inspiracja przyprawami kuchni prowansalskiej .
Zmieszać dokładnie sól z proszkiem lawendowym .Przesypać do szczelnego - suchego słoiczka. Włożyć ,,kłoski \" suszonej lawendy by sól nie straciła aromatu. Szczelnie zamknąć .Używać do aromatyzowania potraw rodem z kuchni prowansalskiej. Doskonale komponuje się z innymi ziołami prowansalskimi .
Ja łączę ją z aromatem zaparzonej w małej ilości wody herbaty lawendowej i miodem lawendowym .
A proszek lawendowy robię ocierając susz kwiatów lawendy ( jak majeranek ) i mieląc go w elektrycznym młynku do kawy .
A lawendę suszoną kupuję w sklepie z herbatami i kawami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    moze byc smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !