Sposób przygotowania

Bardzo lubię kalafiory . A zielony cenię sobie nie tylko za smak , ale i za fantastyczny wygląd. Kojarzy mi się z taką orientalna pagodą
Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba ( tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu ). Włożyć do wysokiego garnka , zalać wodą , osolić ( 1 łyżeczka ), dodać cukier ( 1 łyżeczka ) i gotować aż będzie miękki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka .Podawać w całości lub podzielony na różyczki polany masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .
Może byś samodzielnym daniem z ziemniakami z wody lub dodatkiem do II dań.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak kaktusik:P tylko skąd ja wezmę zielonego?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czasem pojawia się w marketach- jest pyszny - delikatniejszy od białego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !