Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w paski i doprawić przyprawą do chińszczyzny. Podsmażyć na oleju z dodatkiej oleju sezamowego, dodać do niego poszatkowaną kapustę pekińską,pędy bambusa, kiełki fasoli mun, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w zapałki, paprykę pokrojoną w paseczki. W między czasie grzyby mun zalać wrzatkiem, odczekac 20 minut i pokrojone w paseczki wrzucić na patelnię.
Dodać ananasa pokrojonego w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić przyprawą 5 smaków i sosem sojowym, można do smaku wlać trochę soku z puszki z ananasem.
Podawać z ugotowanym ryżem i sosem chili- słodkim lub pikantnym wg uznania

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam chińszczyznę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi być pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !