Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak bananowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane słodzone 1 puszka
masło roślinne 1 kostka
kremówka 400 ml
fix do śmietany 2 opakowania małe
cukier puder 2 łyżki
czekoladowa posypka 4-5 łyżek
banan 4 sztuki
Biszkopty 40-50 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak bananowy

Mleko skondensowane ugotować w puszce. Herbatnik lub biszkopty rozkruszyć i połączyć w misce z rozpuszczonym masłem roślinnym. Po wymieszaniu należy wykładać je w blaszce wyłożonej folią aluminiową. Odstawić do lodówki. Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Śmietanę kremówkę ubić z fixem i cukrem pudrem. Bardzo ciepłe mleko skondensowane po ugotowaniu wyłożyć na masę z ciastek i odstawić do wystudzenia, następnie wyłożyć na nie banany, a na bananach ułożyć bitą śmietanę. Całość posypać posypką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.11.2012 17:52
mój ulubiony
pioge7 14.03.2011 18:15
uwielbiam banany
Krzysztof42 04.02.2011 14:37
prawdziwy przysmak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak