Sposób przygotowania

Cebule obieramy i trzy siekamy a czwartą kroimy na ćwiartki. Paprykę drobno kroimy. Cebulę należy zeszklić na oleju i wrzucić paprykę i dusić 2 min, następnie dodajemy koncentrat i mieszamy. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso należy ponacinać tak by powstał szeroki płat, solimy. Rozsmarowaujemy na nim farsz, uformujemy roladę i związujemy. Pod nitkę wsuwamy gałązkę rozmarynu. W brytfance rozgrzać resztę oleju, podsmażyć roladę. Dodać pozostała cebulę. Podlać 3/8l wody i zagotować. Wsypujemy rosół. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45min w tem 175st.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !