Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybowym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka, 2 szklanki
grzby, 1/2 kg
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
cebula 2 szt.
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybowym farszem

Grzyby udusić na maśle z cebula, zmiksować, dodać tarta bułkę, doprawić solą i pieprzem. Do mąki dodać trochę soli, łyżkę oleju, dodać tyle wrzącej wody, aby powstało ciasto jak na pierogi. Jak ostygnie, posypać mąką i cienko rozwałkować. Pokroić na kwadraty 4 cm, nakładać po łyżeczce farszu, zlepić w trójkąty, potem połączyć przeciwległe brzegi a pozostały wywinąć na zewnątrz. Gotować w osolonym wrzatku, około minuty od wypłynięcia Podawać w barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.03.2013 16:15
bardzo dobre
annagebalska 23.12.2012 11:05
pycha
alaaa 05.10.2012 21:23
domowe są najlepsze,,ale mi smaku narobiłaś
pacpaw 12.03.2012 20:24
świetnie ulepione
ben-ka 03.07.2011 10:03
smakowicie wyglądają w tym barszczyku:)
Beata73 13.03.2011 16:26
wspaniałe!
kot_pankracy 24.11.2010 13:25
pachnie Świętami :)
marmar 17.11.2010 17:44
idealne do barszczyku
mamusia1 27.10.2010 15:19
pyszności
Mati13 08.10.2010 14:53
bardzo lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak