Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z parmezanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
mleko 150 ml
wytrawnego wina 1/3
gałka muszkatołowa
łyżki masła 2
pieprz
parmezan 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z parmezanem

Jajka rozbełtać razem z mlekiem i serem. Całość doprawić świeżo mielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową. Bagietkę pokroić na kromki i posmarować każdą z nich przygotowaną pastą serową. Na dużej patelni rozpuścić masło i podsmażyć przez chwilę nasze grzanki i po 2-3 minutach wlać wino i przykryć. Gotować tak długo, aż ser się roztopi. Podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 15.04.2012 13:45
mniam
Kate131 04.07.2011 09:22
smaczne
adam1f 14.04.2011 12:02
super
Ewelina45 11.10.2010 10:09
Pychota, ale tylko z parmezanem włoskim :)
edyta51 11.10.2010 08:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak