Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rumiano w niewielkiej ilości tłuszczu. Masę ziemniaczaną połączyć z kapustą i ceulą. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku. (gdy jest za rzadkie dodać trochę mąki) Placki smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Podawać gorące z sosem grzybowym, pomidorowym lub keczupem. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    robię podobne.pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zmieliłam kapustę z ziemniakami..ale dobre wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !