Sposób przygotowania

Na 5 łyżek rozgrzanego masła wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, smażyć około 2 minut po czym dodać posiekane trzony pieczarek.
Smażyć około 1 minuty, doprawić do smaku solą i wymieszać razem z ryżem.
Następnie wlać 1 szklankę bulionu i cały czas mieszając trzymać na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn po czym znowu wlać 1 szklankę bulionu i powtarzać tą czynność do skończenia się bulionu.
Gdy wypruje już cały płyn dodać resztę masła oraz ser.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprze,.
Kapelusze pieczarek pokroić na plasterki, którymi posypać risotto po rozłożeniu na talerze.
Udekorować młodą cebulka i skropić oliwą.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !