Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola \"Jaś\" z czosnkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 250g
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki
oliwa
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola \"Jaś\" z czosnkiem

Fasolę płuczemy, zalewamy zimną wodą ( tak aby było ok. 2 cm wody nad fasolą) i odstawiamy na noc.

Fasolę gotujemy w tej wodzie w której się moczyła z dodatkiem soli, do momentu aż będzie miękka ale nadal jędrna. Nie należy jej rozgotować.

Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej czosnek a następnie dodajemy fasolę. Mieszamy aby każde ziarenko pokryło się oliwą.

Zdejmujemy z ognia, posypujemy posiekaną natką pietruszki (powinno jej być sporo) i świeżo zmielonym pieprzem.

Wyśmienita na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2010 22:57
Musi być pyszna ta Twoja fasolka.
Justyna223 13.10.2010 05:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak