Sposób przygotowania

Kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, po czym podzielić na 3 równe części. Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem. Małą tortownicę wysmarować dość grubo margaryną. Następnie wsypać jedną część wymieszanych produktów, równo je rozłożyć, przykryć połową startych jabłek. Na tym rozsypać drugą porcję suchych składników, rozłożyć pozostałe jabłka i przykryć resztą mąki wymieszanej z kaszą, cukrem i proszkiem. Na wierz położyć wiórki margaryny i upiec.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia: 190oC
Czas pieczenia: 65 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam szarlotkę.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna i łatwa do zrobienia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pani Ewa Wachowicz ma bardzo podobny przepis na szarlotkę. Nawet smaczna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    szybka bo szybko ją się zjada
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    apetycznA
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    apetycznaA
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    uwielbiam szarlotkę, z pewnością ją wypróbuję jeszcze dzisiaj
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm uwielbiam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm uwielbiam;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    szybkie ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !