Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula biała 1 szt
ryż do risotto 2 torebki
olej 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Warzywa obrać i ugotować do miękkości, pokroić w kostkę. Ugotować ryż, dodać pieczarki i warzywa, przyprawę, doprawić do smaku pieprzem i papryką. Przed podaniem, podgrzać, posypać zieloną pietruszką. Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 01.05.2012 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak