Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z opieńkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
majeranek szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
opieńki 200 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z opieńkami

Jajko roztrzepać dodać mleko mąkę proszek i przyprawy, wymieszać ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki, Dodać ugotowane grzybki, wymieszać i smażyć niewielkie placuszki ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 05.11.2010 20:45
wyglada apetycznie:)
PaniMISIOWA 14.10.2010 09:54
ja to sie boję grzybów blaszkowych (poza pieczarkami...)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak