Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 piersi z indyka ze skórą. Marynata: 100 g brązowego cukru, 100 g soli morskiej, 1 łyżka ziaren czarnego pieprzu, 1 łyżeczka nasion gorczycy, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 1 łyżka rozgniecionych jagód jałowca, 1 i pół litra wody. Sucha panierka: 1 łyżka mielonych nasion kolendry, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka granulowanego czosnku, 1 łyżka cebuli w proszku, 2 łyżki suszonego tymianku.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki marynaty. Zagotować, a następnie przestudzić i zalać nią mięso. Ostawić w chłodne miejsce na minimum 48 godzin. Wymieszać składniki panierki. Mięso wyjąć z marynaty i osuszyć na papierowym ręczniku. Natrzeć je dokładnie panierką. Owinąć w kilka warstw folii aluminiowej i piec w piekarniku przez około 3 godziny w temperaturze 170 stopni. Kiedy mięso jest kruche i miękkie wyjąć. Pastrami można podawać na ciepło lub zimno pokrojone w cienkie plasterki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !