Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, ziemniaka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dusić na masełku z dodatkiem wody i kucharka, kalafior podzielić na malutkie różyczki dodać do farszu pod koniec duszenia.
W tym czasie przygotować ciasto pierogowe: wymieszać mąkę z jajkiem, ugniatać dodając ciepłej wody, rozwałkować wykrawać kwadraty.
Farsz dokładnie odsączyć, nakładać na kwadraty, zlepić, gotować w osolonej wodzie.

Następnie gotowe pierogi smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam, ciekawe ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pewnie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !