Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi smażone z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1-1,5 szklanki
jajko 1
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
kalafior kilka różyczek
ziemniaki młode 1 sztyka
masło
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi smażone z warzywami

Marchew, pietruszkę, ziemniaka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dusić na masełku z dodatkiem wody i kucharka, kalafior podzielić na malutkie różyczki dodać do farszu pod koniec duszenia.
W tym czasie przygotować ciasto pierogowe: wymieszać mąkę z jajkiem, ugniatać dodając ciepłej wody, rozwałkować wykrawać kwadraty.
Farsz dokładnie odsączyć, nakładać na kwadraty, zlepić, gotować w osolonej wodzie.

Następnie gotowe pierogi smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.08.2012 21:47
świetne!
jogobella231
jogobella231 07.02.2012 14:08
super
patusia 12.06.2011 11:24
pycha
iknkirke 19.04.2011 10:35
Pewnie pyszne
Mati13 27.03.2011 13:41
bardzo smaczne
agnieszka189 08.03.2011 15:01
z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam, ciekawe ;)
Emilia22 08.10.2010 09:33
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak