Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski rzucane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 1/2 szklanki
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski rzucane

Do mąki wbijamy jajka, mieszamy widelcem, dolewamy mieszając wodę gazowaną. Przekładamy ciasto na płaski talerz i końcówką noża odkrawamy wąskie kawałki, które rzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy kilka minut od wypłynięcia. Podajemy s sosem i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.07.2012 10:36
uwielbiam kluski i makarony - muszę sobie takie zrobić:)
Izabela/bella81 20.12.2011 15:22
pycha
jeta72 19.04.2011 18:45
Pycha, moja babcia kiedyś takie robiła;)
Beata73 10.03.2011 15:16
pyszne
Ewa111 02.01.2011 14:51
świetne kluseczki ,wykorzystam twój przepis na jutrzejszy obiad
SmacznaPyza 26.12.2010 11:20
kluski mojej Babci :-)
mamusia1 25.10.2010 17:09
świetna nazwa i fajna robota!
pacpaw 11.10.2010 10:55
będę miał do gulaszu :) Dzięki za przepis!
alaaa 08.10.2010 10:18
bardzo lubię,robię podobnie
Emilia22 08.10.2010 09:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak