Sposób przygotowania

Kaszę wymyć w gorącej wodzie, osączyć włożyć do wrzącego mleka z tłuszczem, zamieszać, zagotować, gotować pod przykryciem, a gdy zgęstnieje wypiec w piekarniku. Jabłka wymyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, przyłożyć przekrojem do tarki jarzynowej i zetrzeć, tak aby w ręce pozostała tylko skórka. Masło utrzeć z cukrem, zmiksować z jajami, wymieszać z kaszą, skórką cytrynową, doprawić do smaku. Wyłożyć kaszę do wysmarowanej formy i posypanej bułką tartą warstwami na przemian z jabłkami. Tak aby pierwsza i ostatnia warstwa była z kaszy. Zapiec.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    na słodko ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !