Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szklanki
mleko 3 szklanki
masło 1 łyżka
jaja 2 sztuki
masło 2 łyżki
cukier puder 0,5 szklanki
sól
skórka cytrynowa
Bułka tarta klasyczna Prymat
jabłko winne 0,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

Kaszę wymyć w gorącej wodzie, osączyć włożyć do wrzącego mleka z tłuszczem, zamieszać, zagotować, gotować pod przykryciem, a gdy zgęstnieje wypiec w piekarniku. Jabłka wymyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, przyłożyć przekrojem do tarki jarzynowej i zetrzeć, tak aby w ręce pozostała tylko skórka. Masło utrzeć z cukrem, zmiksować z jajami, wymieszać z kaszą, skórką cytrynową, doprawić do smaku. Wyłożyć kaszę do wysmarowanej formy i posypanej bułką tartą warstwami na przemian z jabłkami. Tak aby pierwsza i ostatnia warstwa była z kaszy. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 29.11.2010 16:41
na słodko ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak