Sposób przygotowania

Ugotowane i przepuszczone przez praskę ziemniaki przełożyć na posypaną mąką stolnicę. Dodać jajko, sól, obie mąki. Wyrobić ciasto. W garnku zagotować wodę, dodać do niej sól i olej. Z ciasta ziemniaczanego odrywać kawałki, formować wałek, delikatnie go przyklepać i ciąć kluski a la kopytka. Kopytka wrzucać na gotującą się wodę, gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, układać na sitku, żeby odsączyły się z wody. Podsmażać na tłuszczu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam kopytka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    wyglądają przepysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Smakowite te Twoje kopytka :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja wolę też smażone niż gotowane
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    bardzo lubię kopytka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmm wygladaja smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    moje dzieci je uwilbiają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    :)) przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie podsmażane kopytka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !