Sposób przygotowania

Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbitem. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię taką zupkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    a ja nie za bardzo ale patrząc na to zdjęcie mam ochotę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ja lubię, pamiętam jak moja córcia jadła początkowo zupki rybne w słoiczkach:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !