Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, odrobiną mąki i cukru i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Z mąki, masła, cukru, jajek, śmietany, soli i skórki z cytryny wyrobić ciasto, dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać, odstawić na kilka minut w ciepłe miejsce. Gofrownicę posmarować tłuszczem, piec w niej gofry na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podawać z dowolną konfiturą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takie gofry smakują bajecznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nic tylko otworzyć budkę z goframi mając taki przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    nigdy takich nie robiłam koniecznie muszę wypróbować Twój przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie gofry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmmmm rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !