Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
cukier puder 0,5 łyżeczki
śmietana gęsta 2 łyżki
sól do smaku
cebula biała 1
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz, sól do smaku
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paszteciki

Mąkę przesiać, wbić jajko, wlać śmietanę, wsypać cukier i trochę soli, na końcu dodać schłodzone masło. Posiekać, zagnieść ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki.
Grzyby ugotować i posiekać. Nie wylewać wywaru.
Kapustę ugotować w niedużej ilości wywaru, dodać posiekane grzyby, podsmażoną na maśle z olejem cebulę i 3 łyżki wywaru z grzybów, dusić 15 minut, odparować i posiekać i doprawić do smaku.
Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, na każdy nałożyć farsz, skleić dwa przeciwległe rogi, połozyć na blaszce i piec ok 15-20 minut na złoty kolor w 200 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 02.07.2013 21:51
Kruchych pasztecików jeszcze nie jadłam, pyszny farsz
Elżbieta17 18.08.2012 15:36
pyszności:)
Małgorzata106 14.09.2011 20:57
super
adam1f 20.07.2011 22:13
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak