Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wbić jajko, wlać śmietanę, wsypać cukier i trochę soli, na końcu dodać schłodzone masło. Posiekać, zagnieść ciasto, włożyć na 30 minut do lodówki.
Grzyby ugotować i posiekać. Nie wylewać wywaru.
Kapustę ugotować w niedużej ilości wywaru, dodać posiekane grzyby, podsmażoną na maśle z olejem cebulę i 3 łyżki wywaru z grzybów, dusić 15 minut, odparować i posiekać i doprawić do smaku.
Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, na każdy nałożyć farsz, skleić dwa przeciwległe rogi, połozyć na blaszce i piec ok 15-20 minut na złoty kolor w 200 st C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Kruchych pasztecików jeszcze nie jadłam, pyszny farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !