Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy Sokoły

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
białko 9 sztuk
wiórki kokosowe 12 dag
mąka przenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy Sokoły

Białka ubić na sztywną pianę dodając około 2/3 przewidzianej ilości cukru. Wiórki kokosowe przyrumienić na złoty kolor na suchej patelni, ciągle mieszając. Wiórki wymieszać z pozostałym cukrem i przesianą mąką, dodając do ubitej piany lekko wymieszać i włożyć do wyciskarki z ozdobnymi końcówkami. Ciasto wyciskać na posmarowane tłuszczem i posypane mąką blachy, jednocześnie formując trójkąty. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 140 stopni przy uchylonym piekarniku przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak