Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić w rondlu na oleju. Dodać mięso, oprószyć papryką i mąką, podsmażyć. Wlać 100 ml wody i dodać mrożone grzyby, przyprawić do smaku. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 45050 minut, aż mięso będzie miękkie. Gulasz przełożyć do okrągłej formy do zapiekania.
Ciasto francuskie rozmrozić, rozłożyć na oprószonej mąką stolnicy. Wyciąć koło (trochę większe od formy), w środku wyciąć kółeczko. Białkiem posmarować brzeg formy, przykryć ciastem, posmarować żółtkiem. Piec 20 minut w temp. 190. Posypać tymiankiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !