Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
sól
kminek
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki mąki
jajko
tymianek do dekoracji
ciasto francuskie 20 dag
grzyby 15 mrożone
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany gulasz

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić w rondlu na oleju. Dodać mięso, oprószyć papryką i mąką, podsmażyć. Wlać 100 ml wody i dodać mrożone grzyby, przyprawić do smaku. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 45050 minut, aż mięso będzie miękkie. Gulasz przełożyć do okrągłej formy do zapiekania.
Ciasto francuskie rozmrozić, rozłożyć na oprószonej mąką stolnicy. Wyciąć koło (trochę większe od formy), w środku wyciąć kółeczko. Białkiem posmarować brzeg formy, przykryć ciastem, posmarować żółtkiem. Piec 20 minut w temp. 190. Posypać tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.04.2011 08:50
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak