Sposób przygotowania

Mocno rozgrzać olej na patelni i na nim obsmażyć polędwiczki na średnim ogniu. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem.
Obrać cebulę, posiekać. Łyżkę masła rozgrzać na tłuszczu, w którym piekła była smażona polędwica, dodać cebulę, zeszklić, zestawić z ognia. Do cebuli dodać posiekane zioła, oliwę oraz bułkę tartą i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Polędwiczki posmarować musztardą. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Następnie wierzch i boki polędwiczek oblepić dokładnie przygotowaną masą ziołową. Wstawić do piekarnika 180 na ok. 20-30 minut.
Resztę masła rozgrzać na patelni, dodać listki pietruszki oraz pokrojoną w drobniutkie paseczki skórkę cytrynową. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Sos podawać do polędwiczek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetne są te polędwiczki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !