Sposób przygotowania

Cebulę posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić na ćwiartki, wydrążyć i pokroić w paseczki. Olej rozgrzać na patelni i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną paprykę, krótko podsmażyć i wlać szklankę rosołu. Gotować przez 5 minut. Dodać pomidory, oregano, sól, pieprz. Dusić przez około 15 minut. Posiekać pietruszkę. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, podsmażyć połowę cebuli z ząbkiem czosnku. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą z czosnkiem i pietruszką. Dodać jajko, bułkę tartą, wyrobić na plastyczną masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Z masy uformować kulki. Usmażyć. podawać z warzywami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !