Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po carsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szczypior siekany
masło 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po carsku

No to do Dzieła :)
Na samym początku gotujemy jajka na miękko. Delikatnie odcinamy czubki( tak aby nie stłuc skorupek) I wyjmujemy całą zawartość.Następnie miksujemy to z masłem doprawiamy solą (można pieprzem według uznania) i dodajemy posiekanego szczypiorku. Skorupki jaj wypełnić do połowy przygotowaną masą a resztę uzupełnić na przemian czarnym i czerwonym kawiorem. Dobrze jest jak podajemy to z grzankami z chałki :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.03.2013 07:53
na pewno smaczne;)
Smakosz6 30.12.2010 19:49
mniam
Roman5 15.11.2010 21:42
to jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak