Sposób przygotowania

Miękkie masło Utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, miąższ dodać do utartego masła razem z żółtkami i zmiksować na jednolita masę. Wsypać mąkę, zmielone migdały i wyrobić gładkie ciasto. Z ciasta uformować trzy wałeczki o średnicy około 2 cm. Zawinąć w folię i chłodzić przez godzinę w lodówce. Wałeczki z ciasta pokroić w plasterki grubości ok. 1,5 cm, rękami oprószonymi mąką zrolować je na małe różki, ułożyć na natłuszczonej blasze i piec ok. 15 min w temp. 180 stopni. Cukier puder wymieszać z cukrem waniliowym. Jeszcze gorące różki obtoczyć w tej mieszance i odstawić do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !