Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb Szwabski

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 375 g
masło 250 g
cukier 300 g
jaja 2 sztuki
skórka z pomarańczy lub cytryn
cukier waniliowy 15 g
żółtko jajek 1
zmielone migdały 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb Szwabski

Do masła dodać cukier i jajka, utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę, migdały, skórkę z cytrusów oraz cukier waniliowy. Wszystko wymieszać i pozostawić do następnego dnia. Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie, posmarować żółtkiem, posypać odrobiną wanilii. Piec 10 minut w średnio gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak