Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczany przysmak

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1kg
boczek wędzony 20dag
cebule 4
3 ząbki czosnku
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczany przysmak

Ziemniaki należy ugotować w skórce i następnie odstawić do wystygnięcia. Cebula powinna być posiekana i boczek pokrojony w drobne paski podsmażamy na patelni i mieszamy w salaterce. Odfstawiamy do wystygnięcia. Czosnek wyciskamy i łączymy z ostudzonym boczkiem i cebulą. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki przecinamy na połowę i wydrążamy ich środek łyżeczką. Nadziewamy następnie farszem z boczku, cebuli i czosnkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 19.11.2011 10:13
bardzo kuszące
Magdalena80 08.10.2010 14:26
szkoda, że ziemniaki tłuczą:/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak