Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

langosze po mojemu

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40dag
ziemniaki 2
drożdże 3dag
ok. szklanki mleka
łyżeczka cukru
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: langosze po mojemu

Drożdże rozetrzeć z cukrem i wymieszać z letnim mlekiem oraz 2-3 łyżeczkami mąki. Mąkę przesiać ze szczyptą soli do dużej miski. Zrobić wgłebienie, wlać wyrośnięty rozczyn, łyżkę oleju i dodać utłuczone ugotowane ziemniaki. Następnie wyrabiamy gładkie ciasto i posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką odstawiając na godz w ciepłe miejsce. Kiedy wyrośnie brać porcję ciasta i rozciągamy na placki wielkości dłoni i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariolka1 27.11.2010 21:33
ciekawe
Magdalena80 08.10.2010 14:27
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak