Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka i dalej ucieramy. Mąki łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masła. Mieszamy.
Około ¼ masy przekładamy do osobnego naczynia i mieszamy z łyżką naturalnego kakao.
Do wysmarowanej formy do babek wkładamy trochę mniej niż połowę jasnego ciasta, następnie ciasto ciemne i na koniec znów jasne.
Pieczemy 50-60 minut w temp. 175st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Fajnie wygląda bardzo dawno nie robiłam babki piaskowej muszę zaś zrobić tym razem zrobię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Babki robię często, lubię te wilgotne. Marmurkowe robiłam kilkakrotnie, ale z zygzaczkiem jeszcze nie ;))))
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Prezentuje się bardzo ładnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    świetny ten zygzak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    świetny ten zygzak :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wspaniale sie prezentuje ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mm pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !