Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica faszerowana szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
szpinak świeży 1 szkl
ser tarty 1/2 szkl
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica faszerowana szpinakiem

Polędwiczkę przecinamy na połowę, ale nie do końca. Lekko rozbijamy, aby powstał ładny kawałek mięsa. Szpinak dusimy na odrobinie oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Polędwiczkę nacieramy przyprawami. Rozkładamy do środka połowę szpinaku, na to tarty ser, i zakrywamy resztą szpinaku. Zwijamy w roladę. Spinamy wykałaczką. Lekko podsmażamy, około 3 minuty z każdej strony. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.12.2012 14:39
pyszności!!;]
gusia1000 08.10.2010 20:44
Ekskluzywne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak